utorak, 10 dec 2019

Lagardère

El. pošta Štampa PDF

Lagardère Services je prisutan u više od dvadeset zemalja Evrope, Severne Amerike, Azije i Pacifika i predstavlja svetskog lidera u maloprodaji i distribuciji. U okviru grupe funkcioniše i široka međunarodna mreža medija, free shop-ova i specijalizovanih prodavnica.

Preko svojih globalnih brendova kao što su Relay, Aelia i Virgin, Lagardère postavlja standarde u maloprodajnoj industriji. Misija Lagardère grupe je približavanje i povezivanje različitih ideja i kultura i kao takava predstavlja trendsetera na tržištima gde je prisutna.


Lagardère Services,  jedna od najvećih svetskih kompanija, je poznata po kvalitetnom i brzom servisiranju potreba ne samo izdavača, već i veleprodavaca, maloprodavaca i potrošača.

Lagardère Services je svoje poslovanje u Srbiji započeo 2001. godine osnivajući kompaniju Global Press, ekskluzivnog uvoznika stranih novinskih izdanja.
Danas, Global Press predstavlja nacionalnog lidera u distribuciji novinskih izdanja snabdevajući preko 250 najvećih kupaca (MERCATOR, DELTA MAXI, M RODIĆ, INTEREX, OMV, MOL, PETROL i EKO pumpe). Global Press je ekskluzivni nacionalni distributer za više od 120 magazina, časopisa, kao i CD i DVD izdanja uz preko 3 miliona isporučenih kopija mesečno. Pored toga, predstavlja i jedinog uvoznika za više od 1400 stranih izdanja.

Lagardère Services osniva HDS RETAIL GP aprila 2007, sa idejom razvoja snažne INMEDIO i RELAY maloprodajne mreže u Srbiji.

U oktobru 2008. maloprodajne aktivnosti se šire i na teritoriju Crne Gore, gde je osnovan HDS Montenegro.

Oktobra 2010. godine HDS Retail GP diversifikuje svoje poslovanje i na tržište Srbije uvodi australijski modni brend Diva. Prva prodavnica je otvorena u tržnom centru Ušće.